23 Mart 2012 Cuma

Internet Explorer Nedir _?

Günümüz teknolojisi internetin adını taşıyan ve bizi dünyaya bağlıyan explorer  acaba nedir ne işe yarar...


Internet Explorer Nedir? 

Explorer gezgin demektir. Buna göre Windows Gezgini ile nasıl kendi bilgisayarınızda gezinti yapabiliyorsanız Internet Explorer ile de Internet ortamında gezinti yapabilirsiniz. Yani bu da bir Internet Gezginidir. Dolayısıyla bir görüntüleme programıdır. 


Microsoft Yazılım Firmasının hazırladığı Internet Explorer’a benzer Netscape Nevigator, Opera ve Neoplanet gibi birçok program vardır. Bunlara tarayıcı (browser) da denir.


Ayrıca Internet Explorer aşağıdaki işlemlerde olduğu gibi bazı avantajları da sağlar.


Web Sayfası olarak kaydettiğiniz dosyalarınızın daha kısa sürede görüntülenmesine imkân verir.


Yine Web Sayfası olarak kaydettiğiniz dosyalarınızın daha az yer tutmasını sağlar.


Windows masaüstünün pek çok özelliğini getirir. Örneğin Internet’te gördüğünüz bir resmi arka plan resmi yapabilirsiniz.


Görev çubuğundaki Dünya sembolünü kullanarak bilgisayarınızdaki herhangi bir yerden Internet’e göz atma yeteneği, özelleştirilebilir.


Bağlantılar araç çubuğu, Gezgin çubuğu ve Internet’te güvenli biçimde dolaşabilmek için İçerik Danışmanı ve güvenlik bölgeleri sunar

Mac Adresi Nasıl Değiştirilir ?

Geçenlerde bana çok lazım olan bir yöntemi sizinle paylaşmak istiyorum bazı konularda Mac adresini değiştirmemiz gerekiyor bunun en kolay yolu ;


Öncelikle MAC adresi nasıl öğrenilir ; Başlat/Çalıştır diyoruz. cmd komutu ile acılan ekrana ipconfig/all yazdıktan sonra karşıma cıkan bilgilerden Fiziksel Adres kelimesinin karşısında yazan bizim Mac Adresimizdir..Şimdi Aşağıdaki Yöntemleri uygulayarak Mac adresimizi değiştirelim..



  1.  Ag bağlantısı simgesine sag tıklıyoruz ve özellikler sekmesine tıklıyoruz..
  2.  Açılan Pencerede Ağ istemcileri seçeneğini seçerek Yapılandır diyoruz
  3. Açılan Pencerede gelişmiş tıklıyoruz
  4. Pencerede Ağ adresi veya Ip adresi yazar oradaki Adresi kafanıza göre değiştirebilirsiniz..

DONANIM (HARDWARE) NEDİR ?



Bilgisayarı oluşturan fiziksel parçaların tamamına verilen isimdir. Donanımda kendi arasında iki farklı grupta incelemek doğru olur. Birinci gruba yani bir PC’nin çalışabilmesi için gerekli olan parçalara Temel Birimler adı, diğer gruba ise daha sonradan PC’ye takılabilen ve çeşitli fonksiyonlar kazandıran parçalara Çevre Birimleri adı verilebilir.

Anakart; Mainboard olarak da adlandırılır. Bir PC’de bulunan tüm aygıtlar bir şekilde anakart ile bağlantılıdırlar ve bu sayede aralarında iletişim kurarlar. Bu bağlantı direkt üzerine takılarak ( PCI veya ISA yuvalara) veya bir kablo aracılığı ile yapılır.

CPU; Central Processing Unit (Merkezi İşlem Birimi) Bilgisayarın beynidir. Bilgisayarda yapılan bütün işlemler CPU üzerinde gerçekleşir ve bilgiler gerekli yerlere dağılır.

Ram; Random Access Memory(Rastgele Erişimli Bellek) Harddisklerden çok daha hızlı oldukları için çalıştırılan programlar Ram üzrinde işlem görürler. Bu nedenle Ram ne kadar fazla olursa bilgisayarda o denli hızlı çalışır.

Harddisk; Hdd bilgisayarda bulunan verilerin saklandığı yerdir. Bütün bilgilerimiz oyunlarımız programlarımız işletim sistemimiz harddiskte saklanır. Hdd genelde “C” karakteri ile temsil edilir.

Floppy; Disket Sürücü ve Fdd olarakda adlandırılır. Manyetik disklere veri kaydedebilen ve bunların içerisindeki verileri okuyabilen aygıtlara verilen isimlerdir. Bir disketin alabileceği en fazla veri 1,44 MB dir. Disket sürücü genelde “A”harfi ile temsil edilir.

Ekran Kartı VGA; Monitöre  yansıyacak görüntüleri aktaran ve gerekli işlemleri yapan bir aygıtdır.

Kasa; PC içerisinde bulunan parçaları dış etkenlere karşı muhafaza eder ve bu parçalara elektirik dağılımını gerçekleştirir.

Monitör Ekran; Bilgisayardan gelen sinyalleri görmemizi sağlayan bir aygıttır. Çalışma mantığı tıpkı Televizyon gibidir.

Klavye+Mouse; Bilgisayara yapmak istediklerimizi bildirmek, komutlar vermek için kullandığımız aygıtlardır.

Yazıcı; Printer olarak da geçen bu aygıt bilgisayarda hazırladığımız evrakları kağıt üzerine çıkartmak için kullanılır.

Tarayıcı; Scanner kağıt üzerindeki bir yazıyı bir resmi bilgisayar ortamına aktarmak için kullanılırlar.

Çizici; Plotter mimari çizimlerde ve folyo kesimlerinde kullanılan bir aygıttır.

22 Mart 2012 Perşembe

Windows 7 sistem onarma diski oluşturun


Bilgisayarınızı açmadığınızda herhangi bir sebep olmaksızınWindows’un açılmadığı olmuştur. Hiç de hoş olmayan bu durum, bazen saatlerce uğraşın habercisi olabilir.
Buna yönelik basit ve genel bir çözüm var. Bir Windows 7 yüklemeDVD’si sayesinde Onarma seçeneğini kullanabilir, bilgisayarınızı tekrar çalışır bir hale getirebilirsiniz. Ancak bir yükleme DVD’niz yoksa ve bilgisayarınız Windows yüklü olarak geldiyse, felaket gelmeden önce hazırlanmanız gerekiyor.
Bu makalemizde bir Windows 7 sistem onarma diski oluşturmanıza yardımcı olacağız. Bu diski önyükleme yapmayan bir PC’de kullanabilir ve her şey yolunda giderse yaklaşık 10 dakika içinde onu tekrarçalışan bir hale getirebilirsiniz.
Bu arada diğer bir çözümün sürücünüzün yedeğini almak olduğunu kısaca belirtelim. Bunu Macrium Reflect‘in 30 günlük ücretsiz sürümündeki Clone işlevi ile yapabilirsiniz.
1. Denetim masasına gidin
Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası seçeneğine tıklayın. Kategori görünümündeyseniz tüm seçenekleri görebilmek için “Görüntüleme ölçütü”nü ardından “Büyük simgeler”i seçin.
Yedekleme ve Geri Yükleme seçeneğini bulun ve çift tıklayın.
2. Disk oluşturucuyu çalıştırın
Sol sütundan “Sistem onarım diski oluştur”a tıklayın. Bu seçeneği görmüyorsanız, onarım diski aracını kendiniz de çalıştırabilirsiniz. Bunun için Başlat düğmesine basın ve arama kutucuğuna recdisc yazın ve Enter’a basın.
3. Bir disk bulun
Boş bir CD veya DVD bulun. İşlem bazen daha geniş alana ihtiyaçduyabildiğinden bir DVD kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Diski optik sürücülerinizden birine yerleştirin. Şu an seçili olan sürücünün sağ tarafındaki oka tıklayın ve diskinizi yerleştirdiğiniz sürücüyü seçin.
4. Diski yazın
“Disk oluştur” düğmesine basın ve programın sistem kurtarma dosyalarını diskinize yazmasını bekleyin. Bu işlem birkaç dakikayı geçmeyecektir.
Diskinizi kolay bulabilmek için üzerine “Windows 7 onarma diski” gibi bir isim yazın.
5. Diski sınayın
Diskinizin çalışıp çalışmadığını hemen test edin. Diski sürücünüzde bırakın, açık uygulamalarınızı kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows normal olarak başlıyorsa BIOS ayarlarınızı değiştirmeniz gerekecektir. PC’nizin kılavuzuna bakın ve BIOS ayarlarınızı ilk olarak optik sürücünüzden önyükleme yapacak şekilde değiştirin.
6. Önyükleme yapın
Bilgisayarınız onarma diskinden önyükleme yaptığında “CD veya DVD’den başlatmak için bir tuşa basın” gibi bir mesaj alabilirsiniz. Bu durumda klavyenizden herhangi tuşa basın. Disk, yüklenmeye devam edecektir. Ardından “Windows Kurulumu [EMS Etkin]” seçeneğini seçin.
7. Sistem geri yükleme seçenekleri
Klavye türünüzü seçin ve İleri düğmesine tıklayın. Windows kurulumunuzu seçin ve tekrar İleri düğmesine tıklayın. Kurtarma seçenekleri ekrana gelecektir.
Windows 7′niz açılmadığında PC’nizi bu diskten başlatarak “Başlangıç onarma” seçeneğine tıklayın. Windows otomatik olarak onarılacak ve çalışır bir hale getirilecektir.
8. Hazırsınız
Windows 7 Kurtarma Diski oluşturma aracını kullanmayı artık öğrendiniz. Artık Windows 7′niz başlamadığında bu diski kullanarakSistem Geri Yükleme’yi kullanabilir ve sisteminizi belirli bir tarihe geri yüklemeyi deneyebilir veya Başlangıç Onarma ile Windows 7′nizi otomatik olarak onarmayı deneyebilirsiniz.
Kaynak : Chip